ro
common.romanian
Sanatate.
Frumusete. Confort.

DV Interclinic este o clinica medicala privata de inalta performanta specializata in domeniul

tratamentului bolii varicoase si al bolii hemoroidale, beneficiind de aparatura medicala

ultramoderna, ce permite realizarea unor tratamente eficiente in conditii de ambulator.

Hemoroizi

Este o boala foarte frecventa, cu simptomatologie si complicatii care pot deveni extrem de suparatoare.

Simptomele bolii hemoroidale sunt variate :

 • sangerarea la nivelul orificiului anal (sange rosu deschis pe materiile fecale, in vasul WC sau pe hartia igienica).

 • durere la nivelul orificiului anal, de la jena la defecatie pana la durerea atroce (aparuta in tromboflebita hemoroidala).

 • prurit anal (mancarime).

 • aparitia unor noduli la nivelul orificiului anal


  • In cabinetul nostru veti beneficia de un diagnostic rapid si precis al bolii hemoroidale, urmat de un tratament eficient, avand la baza protocoale moderne si aparatura de ultima generatie.
   Este bine de retinut ca hemoroizii se pot trata excelent in conditii de ambulator (nu necesita internare), fara operatie, fara anestezie (eventual simpla anestezie locala in cazul complicatiilor)! In urma fiecarei sedintei de tratament, pacientul merge imediat acasa, putandu-si relua fara probleme activitatile curente, cu cateva restrictii legate doar de efortul fizic intens sau regimul alimentar.

   Stadializarea bolii hemoroidale

   Stadiul I – hemoroizii nu se exteriorizeaza la nivelul orificiului anal, exista sangerari la defecatie
   Stadiul II – hemoroizii se exteriorizeaza la defecatie, insa se retrag spontan
   Stadiul III – hemoroizii se exteriorizeaza si in afara actului defecatiei, necesita reducerea lor manuala la nivelul canalului anal
   Stadiul IV – hemoroizii sunt permanent exteriorizati la nivelul orificiului anal, nu mai pot fi repusi in canalul anal, de cele mai multe ori prezinta ulceratii, tromboze. Sunt insotiti de dureri, scurgeri mucoase sau sanghinolente care pateaza lenjeria, prurit (mancarimi), dureri spontane sau la adoptarea pozitiei sezande.

   Tratamentul bolii hemoroidale:

   • Ligatura cu benzi elastice (RBL - rubber band ligation - “tratamentul cu inele”) este o metoda excelenta care permite tratarea cu success a hemoroizilor din stadiile I si II. Nu necesita anestezie. Cu ajutorul unui dispozitiv special conceput, se aplica inele elastice la baza pediculilor hemoroidali, producand ischemie, necroza si, in final, indepartarea pediculilor hemoroidali.

   • Fotocoagularea in spectru infrarosu – caldura eliberata produce cicatrizarea pedicului hemoroidal, impiedicand fluxul sanguin la acest nivel.

   • Crioterapia – aplicarea pe pedicului hemoridal a unei sonde racite la -90 C care provoaca inchiderea venelor de calibru mic.

   • Scleroterapia - injectarea in venele hemoroidale a unei substante sclerozante care produce obstructia acestora urmata de micsorarea si, in final, disparitia pediculilor hemoroidali

   • Tratamentul cu unde de radiofrecventa – excelent pentru excizia hemoroizilor externi, traiectelor fisurare sau fistuloase, a formatiunilor de la nivelul orificiului anal sau a canalului anal (marisca hemoroidala, polipi, condiloame). Necesita anestezie locala.

   • O alta metoda minim invaziva de a scapa de hemoroizi este congelarea hemoroizilor cu o procedura numita crioterapie. Crioterapia implica utilizarea unei substante care ingheata hemoroizii, oprindu-i din crestere. In majoritatea cazurilor, hemoroizi se vor micsora, iar mai apoi acestia vor fi inlaturati din zona afectata. Pentru aceasta procedura vom folosi ca si agent de criogenare - nitrogenul pentru inghetarea hemoroizilor. După terminarea terapiei tesutul sanatos va creste la loc, lasand urme putin vizibile. Crioterapia poate fi utilizata doar pentru hemoroizii externi. Pentru mai multe detalii despre crioterapie pe: link.


   Avantajele tratamentului cu unde de radiofrecventa sunt majore, in comparative cu tratamentul chirurgical, laser, electrocauterizare:   • Efectueaza taierea si coagularea simultan, evitand astfel hemoragiile sau eventualele suture.

   • Leziunile sunt minime.

   • Cicatricile rezultate sunt suple si elastice, in comparatie cu procedurile “clasice”.

Orar Clinica

Luni 14:00-20:00
Marti 14:00-20:00
Miercuri 14:00-20:00
Joi 14:00-20:00
Vineri 14:00-20:00
Sambata Inchis
Duminica Inchis

SERVICII

GALERIE CAZURI

INTREABA DOCTORUL