Ghidul Pacientului

Ce implica o operatie?Este bine de stiut ca interventiile ambulatorii pe care serviciul nostru le propune au menirea sa asigure un tratament modern si optim al bolii dvs. Majoritatea manoperelor nu necesita nici un fel de anestezie, unele interventii se efectueaza in anestezie locala (usor de suportat) care permit parasirea imediata a clinicii in deplina siguranta, doar in cazul procedurilor mai laborioase pentru varice, gen SVS (tehnica cu aburi) sau metoda alpha (injectarea de spuma pe cateter) este necesara, pe langa anestezia locala, si o usoara sedare, pacientul ramanand sub supraveghere medicala in acest caz pentru aproximativ o ora.


Acte necesare.

DV Interclinic este o unitate medicala privata, astfel incat NU este necesara o documentatie speciala la prezentarea in serviciul nostru, gen bilet de trimitere, adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie. Desigur, un act de identitate este necesar pentru intocmirea fisei pacientului. De asemenea, va recomandam sa ne prezentati documente medicale referitoare la consultatii, tratamente medicale, interventii chirurgicale sau internari anterioare, acestea ne vor ajuta sa ne orientam mai bine asupra diagnosticului si tratamentului care se impune pentru suferinta dumneavostra.Cat de repede se va vindeca?

Este o intrebare pe care pacientii ne-o adreseaza foarte frecvent. Raspunsul insa trebuie nuantat, in functie de afectiunea de care suferiti, de varsta si starea dvs generala, de amploarea interventiei pe care o vom efectua. In principiu:
Tratamentul pentru hemoroizi interni (RBL: Rubber band ligation – ligaturi ischemiante)
-dureaza cateva saptamani (3-5 sedinte la interval de aprox 2 saptamani intre ele)
Tratamentul pentru hemoroizi externi (excizia maristei hemoroidale - unde de radiofrecventa)
-vindecarea completa survine dupa aprox 3 saptamani
Tratamentul fisurii anale implica si anumite masuri pe termen mai lung:
-tratament medicamentos (unguent local), regim de igiena, care au efect in timp, rezultate stabile aparand dupa aproximativ 6-8 saptamani
In cazul tratamentelor pentru venectazii sau cuperoza (tratamente cu unde de radiofrecventa sau microscleroterapie)
-rezultate pozitive se vad , practic, instantaneu. De obicei sunt necesare 2-3 sedinte, la interval de o saptamana intre ele.
Flebectomiile izolate
-implica mici puncte de sutura, suprimarea firelor, respective vindecarea completa – dupa 7 zile.
Microscleroterapia varicelor
-numarul de sedinte depinde de suprafata afectata. In mod normal, vindecarea se face in 3-4 zile dupa tratament, prin resorbtia eventualelor mici hematoame care apar la locul injectarii.
SVS (tehnica cu aburi) sau injectarea cu spuma pe cateter
-au efect imediat, cu reluarea activitatilor curente inca de a doua zi, eventualele mici complicatii (trombi, hematoame mici) si suprimarea eventualelor fire de sutura efectuandu-se la controalele de o zi si, respective, o saptamana.
Interventiile pentru diverse formatiuni cutanate
-presupun pansamente zilnice pana la suprimarea suturilor si vindecarea completa (de regula 7-10 zile).
Programari