Despre noi


DV Interclinic este un cabinet medical de chirurgie generala unde imbinam profesionalismul si experienta echipei noastre cu echipamente ultramoderne si tehnologii de ultima ora, totul intr-o ambianta discreta si confortabila pentru pacienti. 


Tratamentele in regim ambulator furnizeaza pacientului un avantaj remarcabil: nu necesita internare, imediat dupa interventiile efectuate, pacientul se mobilizeaza si merge acasa.

Dr. Dragos Valean - Medic primar chirurg, competenta in ecografie, cu o experienta de peste 10 ani in tratamentul estetic al bolii varicoase. Membru al Societatii Romane de Flebologie si al Societatii Romane de Chirurgie de Ambulator.  Numeroase colaborari si schimburi de experienta cu clinici prestigioase specializate in tratamentul afectiunilor vasculare din Romania, Germania, Franta si Ungaria.  Dr. Dragos Valean este unul dintre foarte putinii medici romani care a obtinut certificarea CermaVein pentru folosirea metodei SVS (metoda cu aburi a tratarii venelor varicoase). 

'
“Totul in slujba pacientului. DV Interclinic inseamna sanatate, frumusete, confort”

Doctorul de sufleteVă dau eu un număr, mergeți acolo și vă tratează de orice, i-a spus cu jumătate de gură, cu neîncredere. Când a ajuns la spitalul CFR a început să creadă. După o scurtă discuție cu doctorul, pacienta și-a reamintit că mai are de trăit, că nu trebuie să renunțe. Și-a început să lupte până și-a alungat răul din organism. Pentru că dacă faci pace cu cancerul , nu mai scapi. Te macină încet, cu zile, până îți ia tot ce mai ai sănătos. Își extinde tentaculele otrăvitoare și îți fură inclusiv speranța. Dar un gând bun, o poveste sau o glumă sinceră pot fi balsam pentru inimile pierdute. “E fundamental ca un pacient să-și păstreze optimismul, să lupte, să fie pozitiv”, ne povestește doctorul Dragoș Vălean. Dacă nu-l cunoașteți, să știți că nu se încadrează în tiparul obișnuit. E chirurg grăbit când are de reparat ceva, dar nu trebuie să fugi după el pe holuri.


Diminețile, iar uneori nopțile, le petrece la spital, iar restul timpului la clinica sa. E plătit de stat la fel ca un tinichigiu,dar, spune el, merită să fii doctor. Merită pentru secundele când îi privești pe pacienți în ochi , iar ei îți spun: “Vă mulțumesc, vă mulțumesc că m-ați vindecat.” Iar el le zâmbește în semn de mulțumire pentru mulțumirea lor. E seară și poate pune capul pe pernă liniștit. Mâine o ia de la capăt.


Doctorul Dragoș Vălean s-a apucat de medicină tocmai pentru asta, ca să facă ceva bun, să lase ceva în urmă. Provine dintr-o familie obișnuită, ai lui n-au fost doctori, el e primul. Și tot acasă a învățat ce e și bunul-simț.
“E obligatoriu să dai bună-ziua, sărutmâna, e obligatoriu să lași întotdeauna locul unei persoane mai în vârstă , eu așa am învățat acasă, de la părinții mei. Amândoi au murit în 2005. Mama în mai, tata în noiembrie, de singurătate. Eram la Șimleu atunci, acolo mi-am găsit post după rezidențiat. Aveam o Dacie și făceam naveta , veneam în Cluj vinerea, la finalul săptămânii. Mi se oprea mașina pe Meseș. Eram însurat, nevastă-mea era în Cluj, eu în Șimleu. Nu-mi mergea foarte bine. Mama mă încuraja întotdeauna și ea n-a apucat să mă prindă transferat din Șimelu. A rămas cumva neîmpăcată că nu sunt doctorul care ar fi vrut să fiu.” Din Șimleu a intrat la spitalul CFR din Dej, iar apoi la Cluj și lucrurile au început să se mai așeze. E acasă, e acolo unde și-a dorit mereu să-l vadă părinții.

Atunci când alfabetul începe cu litera “U”

Iubitorii fotbalului clujean l-ar putea recunoaște pe stradă pe doctorul Vălean. El are grijă și de fotbaliștii Universității Cluj de câțiva ani. Aplecarea către sport o are din familie, iar dragostea pentru “U” a moștenit-o. “Bunicul meu a fost un mare u-ist. Circulă o legendă la noi în familie. Cică prin 1960, el i-ar fi scos pe jucători la Fetițele Vieneze , unde le-a dat o masă. Bunicul era un boem. Îi plăcea să umble mereu la costum , să poarte pălărie și îi plăcea viața. Tatăl meu a fost iar un suporter nemaivăzut. Frate-meu , care e mai mare cu 12 ani decât mine, a fost prieten cu toți fotbaliștii. Era foarte bun amic cu Dan Boeru, cu mulți. Și mulți jucători ne-au trecut pragul casei când eram copii. Așa că, e oarecum firesc să iubesc Universitatea, e ceva genetic. Duminica era cea mai frumoasă zi a săptămânii. Dimineața mergeam la sală, juca echipa de volei băieți, apoi urmau voleibalistele , baschetul băieți, după care baschetul fete. Mai era handbal, iar pe urmă plecam la stadion de la 15:30 că era fotbal. Plecam dimineața de acasă și ajungeam seara. Alfabetul l-am învățat cu U la început și doar apoi restul literelor.”

“Nu mă consider un doctor de succes”

În ultimii ani tot ma mulți medici români au ales să părăsească țara pentru a lucra în străinătate. Pe Dragoș o să-l găsim și mâine și poimâine și câte zile or mai fi profesând la spital și la DVInterclinic. “Nu m-am gândit niciodată să plec, deși în străintate, în Occident, atunci când termini medicina poți considera că ai reușit să faci ceva. Aici dacă termini, trebuie să prinzi o conjunctură favorabilă pentru a reuși o carieră. Nu mă consider un doctor de succes. Și ce înseamnă asta, până la urmă? Să ai o viață tihnită? Nu poți, asta n-o să ai niciodată. Ești pe fugă, agitație , ești mereu în priză. Și mi-ar lipsi foarte mult și oamenii de-aici, de asta n-aș putea să plec.”

Programari
Open chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Va rugam descrieti cat mai direct problema Dvs.
Daca nu va raspundem in cel mult 60 de minute
folositi butonul de PROGRAMARI din meniu. :D
Powered by