DV Interclinic este un cabinet medical de chirurgie generala unde imbinam profesionalismul si experienta echipei noastre cu echipamente ultramoderne si tehnologii de ultima ora, totul intr-o ambianta discreta si confortabila pentru pacienti.
Tratamentele in regim ambulator furnizeaza pacientului un avantaj remarcabil: nu necesita internare, imediat dupa interventiile efectuate, pacientul se mobilizeaza si merge acasa.
Dr. Dragos Valean - Medic primar chirurg, competenta in ecografie, cu o experienta de peste 10 ani in tratamentul estetic al bolii varicoase. Membru al Societatii Romane de Flebologie si al Societatii Romane de Chirurgie de Ambulator. Numeroase colaborari si schimburi de experienta cu clinici prestigioase specializate in tratamentul afectiunilor vasculare din Romania, Germania, Franta si Ungaria. Dr. Dragos Valean este unul dintre foarte putinii medici romani care a obtinut certificarea CermaVein pentru folosirea metodei SVS (metoda cu aburi a tratarii venelor varicoase).
'“Totul in slujba pacientului. DV Interclinic inseamna sanatate, frumusete, confort”
Doctorul de suflete
Va dau eu un numar, mergeți acolo și va trateaza de orice, i-a spus cu jumatate de gura, cu neincredere. Când a ajuns la spitalul CFR a inceput sa creada. Dupa o scurta discuție cu doctorul, pacienta și-a reamintit ca mai are de trait, ca nu trebuie sa renunțe. Și-a inceput sa lupte pâna și-a alungat raul din organism. Pentru ca daca faci pace cu cancerul , nu mai scapi. Te macina incet, cu zile, pâna iți ia tot ce mai ai sanatos. Își extinde tentaculele otravitoare și iți fura inclusiv speranța. Dar un gând bun, o poveste sau o gluma sincera pot fi balsam pentru inimile pierdute. “E fundamental ca un pacient sa-și pastreze optimismul, sa lupte, sa fie pozitiv”, ne povestește doctorul Dragoș Valean. Daca nu-l cunoașteți, sa știți ca nu se incadreaza in tiparul obișnuit. E chirurg grabit când are de reparat ceva, dar nu trebuie sa fugi dupa el pe holuri.
Diminețile, iar uneori nopțile, le petrece la spital, iar restul timpului la clinica sa. E platit de stat la fel ca un tinichigiu,dar, spune el, merita sa fii doctor. Merita pentru secundele când ii privești pe pacienți in ochi , iar ei iți spun: “Va mulțumesc, va mulțumesc ca m-ați vindecat.” Iar el le zâmbește in semn de mulțumire pentru mulțumirea lor. E seara și poate pune capul pe perna liniștit. Mâine o ia de la capat.
Doctorul Dragoș Valean s-a apucat de medicina tocmai pentru asta, ca sa faca ceva bun, sa lase ceva in urma. Provine dintr-o familie obișnuita, ai lui n-au fost doctori, el e primul. Și tot acasa a invațat ce e și bunul-simț.
“E obligatoriu sa dai buna-ziua, sarutmâna, e obligatoriu sa lași intotdeauna locul unei persoane mai in vârsta , eu așa am invațat acasa, de la parinții mei. Amândoi au murit in 2005. Mama in mai, tata in noiembrie, de singuratate. Eram la Șimleu atunci, acolo mi-am gasit post dupa rezidențiat. Aveam o Dacie și faceam naveta , veneam in Cluj vinerea, la finalul saptamânii. Mi se oprea mașina pe Meseș. Eram insurat, nevasta-mea era in Cluj, eu in Șimleu. Nu-mi mergea foarte bine.
Mama ma incuraja intotdeauna și ea n-a apucat sa ma prinda transferat din Șimelu. A ramas cumva neimpacata ca nu sunt doctorul care ar fi vrut sa fiu.”
Din Șimleu a intrat la spitalul CFR din Dej, iar apoi la Cluj și lucrurile au inceput sa se mai așeze. E acasa, e acolo unde și-a dorit mereu sa-l vada parinții.
Atunci când alfabetul incepe cu litera “U”
Iubitorii fotbalului clujean l-ar putea recunoaște pe strada pe doctorul Valean. El are grija și de fotbaliștii Universitații Cluj de câțiva ani. Aplecarea catre sport o are din familie, iar dragostea pentru “U” a moștenit-o. “Bunicul meu a fost un mare u-ist. Circula o legenda la noi in familie. Cica prin 1960, el i-ar fi scos pe jucatori la Fetițele Vieneze , unde le-a dat o masa. Bunicul era un boem. Îi placea sa umble mereu la costum , sa poarte palarie și ii placea viața. Tatal meu a fost iar un suporter nemaivazut. Frate-meu , care e mai mare cu 12 ani decât mine, a fost prieten cu toți fotbaliștii. Era foarte bun amic cu Dan Boeru, cu mulți. Și mulți jucatori ne-au trecut pragul casei când eram copii. Așa ca, e oarecum firesc sa iubesc Universitatea, e ceva genetic. Duminica era cea mai frumoasa zi a saptamânii. Dimineața mergeam la sala, juca echipa de volei baieți, apoi urmau voleibalistele , baschetul baieți, dupa care baschetul fete. Mai era handbal, iar pe urma plecam la stadion de la 15:30 ca era fotbal. Plecam dimineața de acasa și ajungeam seara. Alfabetul l-am invațat cu U la inceput și doar apoi restul literelor.”
“Nu ma consider un doctor de succes”
În ultimii ani tot ma mulți medici români au ales sa paraseasca țara pentru a lucra in strainatate. Pe Dragoș o sa-l gasim și mâine și poimâine și câte zile or mai fi profesând la spital și la DVInterclinic. “Nu m-am gândit niciodata sa plec, deși in straintate, in Occident, atunci când termini medicina poți considera ca ai reușit sa faci ceva. Aici daca termini, trebuie sa prinzi o conjunctura favorabila pentru a reuși o cariera. Nu ma consider un doctor de succes. Și ce inseamna asta, pâna la urma? Sa ai o viața tihnita? Nu poți, asta n-o sa ai niciodata. Ești pe fuga, agitație , ești mereu in priza. Și mi-ar lipsi foarte mult și oamenii de-aici, de asta n-aș putea sa plec.”