ro
common.romanian
Sanatate.
Frumusete. Confort.

DV Interclinic este o clinica medicala privata de inalta performanta specializata in domeniul

tratamentului bolii varicoase si al bolii hemoroidale, beneficiind de aparatura medicala

ultramoderna, ce permite realizarea unor tratamente eficiente in conditii de ambulator.

Boala varicoasa a membrelor inferioare

Boala varicoasa a membrelor inferioare (varicele , reprezinta dilatatii permanente ale sistemului venos superficial al membrelor inferioare. Pot fi primitive sau secundare (consecinta altor boli). Pe langa aspectul inestetic, varicele mai pun probleme pacientilor, fiind insotite de senzatia de picioare grele, dureri sau furnicaturi la nivelul membrelor inferioare, edeme. In stadii mai avansate se pot complica cu episoade de tromboflebita superficiala, hiperpigmentatia pielii, hemoragii prin ruperea pachetelor varicoase sau aparitia ulcerului varicos.

Tratamentul bolii varicoase (varicelor)

Pentru stabilirea unei scheme de tratament eficienta este necesara, mai intai, efectuarea unui examen obiectiv cat mai complet, insotit de o ecografie Doppler a sistemului venos superficial si a celui profund al membrelor inferioare, care vor identifica cu precizie cauza bolii si mecanismele de producere si intretinere a acesteia. Anamneza (discutia cu bolnavul) va scoate in evidenta o eventuala mostenire familiala, factori declansatori sau agravanti ai varicelor (de ex: ortostatismul prelungit, nasteri in antecedente, purtatul excesiv al pantofilor cu toc, etc)
E bine de stiut ca exista o serie de masuri care pot preveni aparitia sau progresia bolii varicoase, compresia elastica (ciorapul elastic) fiind cea mai cunoscuta.

Metode de tratament

  • Flebectomiile reprezinta extirparea izolata de pachete varicoase. Se realizeaza prin incizii milimetrice (2-3mm) cu ajutorul unui instrumentar special. Rezultatele sunt excelente, aspectul estetic este asigurat.

  • Scleroterapia – este metoda minim invaziva prin care se introduce in lumenul venos o substanta sclerozanta care actioneaza la nivelul endoteliului, avand ca efect intreruperea circulatiei sangelui la nivelul venei, urmata de fibrozarea acesteia. Reprezinta o procedura simpla si eficienta, nu necesita anestezie. Rezultatele devin vizibile in cateva zile (max 2-3 saptamani). Uneori apar mici echimoze post-procedura, care dispar in cateva zile.

  • Scleroterapia cu spuma – vizeaza vase cu calibru ceva mai mare, substanta sclerozanta fiind injectata sub forma de spuma, are acelasi efect, inchiderea si fibrozarea traiectului venos tratat. Nu necesita anestezie.

  • Metoda Alpha – administrarea de spuma pe cateter, se face sub control ecografic, si intereseaza vene de calibru mare (safena interna sau externa, colateralele lor).

  • Termocoagularea prin unde de radiofrecventa pe cateter – prin introducerea unui cateter pe traiectul venei afectate, se realizeaza la acest nivel eliberarea de caldura prin unde radio, care distrug peretele venei afectate. Se realizeaza in anestezie locala.

  • Metoda cu aburi (SVS – Steam vein sclerosis)– este o procedura ultramoderna prin care realizam tratamentul endovenos al bolii, respectiv prin introducerea unui cateter sub control ecografic si eliberarea de aburi de apa in interiorul venei, la o temperatura de 120 Celsius, care vor distruge peretele venelor vizate, realizand astfel perfect obiectivul propus. Procedura se realizeaza sub anestezie locala, uneori se asociaza o usoara sedare. Pacientul isi reia imediat activitatea.

Orar Clinica

Luni 14:00-20:00
Marti 14:00-20:00
Miercuri 14:00-20:00
Joi 14:00-20:00
Vineri 14:00-20:00
Sambata Inchis
Duminica Inchis

SERVICII

GALERIE CAZURI

INTREABA DOCTORUL